Hvad et vigtigste udstyr at skrive på sin ønskeseddel, hvis man skal på vandretur?

Sovegrej

Jeg synes, at du allerøverst på din ønskeseddel skal skrive: En dunsovepose.

Dun vejer og fylder ikke så meget som fiber. Til gengæld er det meget svært at tørre en dunsovepose, hvis den skulle blive våd. Der er det lettere at tørre en sovepose med fiberfyld. Så pas på, at den ikke bliver våd, og nyd til gengæld varmen og den lette vægt.

I forhold til liggeunderlag kan du godt klare dig med et at de billige skumunderlag, men de oppustelige som eksempelvis Neo Air fra Thermorest er en noget større fornøjelse at sove på. Skumunderlag er dog klart lettest. Bemærk, at de oppustelige liggeunderlag fåes både med og uden et isolerende indlæg, der reflekterer din kropsvarme. Det er vigtigt at købe et liggeunderlag med isolering, hvis du skulle finde på at vandre i de lidt koldere perioder.

Rygsæk

Hold øje med vægten! Man kan få meget slidstærke og rummelige rygsække, men det er faktisk her, at du kan spare en del vægt, hvis du er opmærksom. Til op til en uges vandring kan du godt klare dig med en rygsæk på omkring de 45 liter. Så gå efter en let rygsæk på ca. den størrelse. Et regnoverslag til rygsækken er godt at have, så din dunsovepose og dine øvrige ting ikke bliver våde, men du kan også blot tage en stor skraldepose af plastik med. Den kan du nok få tilpasset rundt om rygsækken, hvis det skulle begynde at øse ned.

Tøj

Selvfølgelig skal du bare have komfortabelt tøj, der kan holde dig varm. Tænk i lag på lag, så du kan regulere din krops temperatur ved at tage tøj af eller på. Jeg får normalt skiftet tøj mindre, end jeg planlægger det hjemmefra. Hav dog altid godt med ekstra sokker med. Det kan virkelig hjælpe på varmen eller på at undgå vabler, hvis man skifter til et par tørre sokker. For nyligt har jeg opdaget Injinji toe socks. De hjælper mig til at undgå vablerne. På YouTube kan du også finde mange, der roser dem. Ellers er merinould undertøj også altid på min pakkeliste.

Sko eller støvler

Også på YouTube så jeg flere, der roste det at vandre i trail runners i stedet for støvler. Trail runners er markant lettere end støvler. Til gengæld får du jo så ikke så meget støtte til anklerne. Da jeg ikke har sarte ankler (endnu…), hælder jeg mest til vandresko, men da de støvler, jeg havde indtil for nylig, ikke var særlig tunge, har jeg egentligt ikke oplevet den store forskel i forbindelse med mit skift fra støvler til sko. Jeg har holdt fast i, at mit fodtøj skal være vandtæt – også selvom mange på YouTube fortæller positivt om, hvor hurtigt mesh sko kan tørre i forhold til GoreTex sko.

Øvrigt grej

Kniv og vanddunk i hvert fald. En lille økse og sav er også rart at have, men vær opmærksom på, at mange sheltere i Sverige faktisk har sav og økse på pladsen. Når der skal koges vand til kaffe eller din frysetørrede mad, skal du selvfølgelig også have gryde af en slags. Det er faktisk fascinerende hurtigt at varme vand med gryden over bålet, så måske er det ikke nødvendigt med en brænder?

Pakkelister

Sydsverige.dk har en mere detaljeret liste. Eller prøv at gå på YouTube og søg på hiking gear list. Der er mange, der kan lide at gå i detaljerne med deres vandregrej.